Fotograful de nuntă

Fotografiile de nuntă sunt foarte importante, ele sunt o amintire veșnică, iar de fiecare dată când te vei uita împreună cu persoana iubită, veți retrăi momentele magice din ziua nunții.

Cum alegi fotograful potrivit pentru tine?

Începe prin a analiza portofoliul fotografului. Acest pas este unul essential, deoarece doar așa reușești să îți dai seama dacă pozele pe care el le realizează sunt pe placul tău. De asemenea, este important să observi și următoarele aspecte:

Creativitate.

Un fotograf profesionist are în portofoliu poze creative, autentice, diferite de la o nuntă la alta. El surprinde esența personalității mirilor, oferind autenticitate, spunând povestea de dragoste a proaspeților căsătoriți. Contraste interesante, ipostaze unice și pespective deosebite și neasteptate – așa ar trebui să fie realizată orice fotografie.

Rochia de mireasă.

Rochia de mireasă trebuie surprinsă în fotografie cu toate detaliile ce sunt aplicate pe aceasta. Fotografii amatori sunt foarte ușor de recunoscut prin acest detaliu, de care nu știu să țină cont, și care face diferența între calitate și cantitate.

Claritate și expunerea corectă a fotografiilor

 Cele mai imporante aspecte în fotografie sunt claritatea și expunerea corectă a pozelor. Începând din biserică, unde lumina este o provocare pentru fotograf, și până la sala de evniment unde, din cauza luminilor, este aproape imposibil să existe o jonglare a culorilor, fotografiile trebuie să fie clare. Un lucru extrem de important este ca pielea celor surprinși în fotografie să își păstreze nuanța naturală, iar culorile hainelor să rămână neschimbate. Odată ce ai trecut prin acești 3 pași simpli și foarte importanți de analiză, iți poți da seama dacă ai găsit fotograful dorit.

 Care este tariful unui fotograf profesionist?

Există persone care activează în industria fotografiei de nuntă de mulți ani, însă au tariful scăzut, de cele mai multe ori, unul mai mic decât cel pe care îl au cei din generația prezentă de fotografi. Acest lucru este din cauza faptului că serviciile și calitatea fotografiilor lor este scăzută, singura soluție pentru a avea încasări fiind tarifele mici.

 Fotografia la nivel de artă, reprezintă o  abilitate dezvoltată în timp și oferită ca serviciu, iar fotograful trebuie să fie o persoană care cunoaște cum se gestionează corect o astfel de afacere. Sunt mulți factori care stau la baza construcție unor fotografii de nuntă perfecte, astfel în randurile următoare îți vom împărtășii principalele costuri pe care un fotograf de nuntă trebuie să le ia în considerare în vederea elaborării unui preț corect.

Activitatea vazută – munca

În medie, o nuntă durează între 12 și 17 ore. Fotograful va ajunge cu mult timp înainte ca evenimentul să înceapă, deoarece va captura detaliile din timpul pregătirilor, accesoriile miresei și ale mirelui, pregătirile acestora, va fotografia elementele de decor,membrii familiei și desigur, întampinarea nașilor. Urmează ceremonia civilă și religioasă, urmând să fie realizate fotografii și înainte de sosirea mirilor la sala de petrece. De obicei, aceste fotografii se realizează în parcuri,străduțe cu clădiri frumoase, etc. În timpul nunții propriu zise, fotograful se află mereu în jurul tău și a invitaților pentru a surprinde orice moment  emoționant sau amuzant, cu scopul de a transforma acele fotografii în amintiri de o viață pentru tine. Pentru a se asigura că are cele mai bune cadre cu voi, până la sfârșitul evenimentului, fotograful va număra între 1000-2000 de fotografii realizate. Costul serviciului va crește dacă fotograful vine cu un asistent pentru a reuși să fotografieze toți invitații și momentele din timpul nunții. În general, la o nuntă cu peste 150 de invitați, deja sunt prezenți 2 fotografi.

 

Activitatea nevăzută

Activitatea unui fotograf nu se sfârșește când evenimentul se încheie, deoarece urmează momentul de prelucrare a pozelor. Acesta lucrează la fotografii, iar în funcție de numărul acestora, poate petrece de la 6- 14 zile pentru a procesa toate imaginile. În genere, procesarea implică decuparea corectă, reglarea luminii, reglarea culorilor și a contrastului, etc.

 

Echipament

Un echipament profesionist, pe care un fotograf bun îl folosește la o nuntă, poate costa între 4000 € până la 8000 €. Este important de luat în considerare și faptul că un fotograf bun nu va participa la niciun eveniment fără să aibă și un echipament de rezervă. În acestă categorie intră și costul calculatoarelor, software-ului profesionist de editare și costuri de upgrade, acestea fiind făcute de fiecare dată când o versiune mai nouă este disponibilă.

 

Marketing, publicitate

Una dintre cele mai eficiente modalități, pentru fotografi, de a se comercializa pe ei inșiși, este acela de a deține un site profesional. Majoritatea fotografilor nu au abilități de web design, copywriting, seo, astfel este necesar să apeleze la un web designer profesionist. Realizarea unui site web ar putea costa de la 1200 € până la 4000 €. Pe lângă aceste costuri, găzduirea web, mentenanța website-ului, actualizarea și suportul tehnic se plătesc anual. De asemenea, pentru a menține un flux continuu de clienți, fotograful trebuie să investească sute de euro pe an, pentru publicitate.

 

Contabil si avocat

O afacere serioasă are nevoie de un contabil și un avocat. Un contabil devine necesar in urmărirea câștigurilor, când vine vorba de impozitare, iar un avocat este primordial pentru orice situație de natură juridică.

 

Venituri neregulate

Orele de muncă și veniturile unui fotograf nu sunt regulate. Fiind o activitate de sezon, renumele și popularitatea unui fotograf profesionist nu ii oferă neapărat și stabilitate din punct de vedere financiar.

 

Experiența

Fotografii profesioniști investesc foarte mult timp și bani în educație. Aceasta include cursuri și seminarii predate de către fotografi seniori consacrați, iar prețul unui astfel de seminar oscilează între 250-500 €, pe o durată de 2-3 zile, la care se mai adaugă prețul transportului , cazarea și masa în oraș. Fotografii profesioniști investesc continuu în perfecționarea tehnicilor de fotografiere.

Comunică deschis cu fotograful

Este foarte important să colaborezi cu un fotograf care prestează servicii legale și care îți poate emite o factură. Până la urmă, contractul este o garanție a seriozității, deci trebuie să înțelegi clauzele acestuia și să negociezi flexibil cu fotograful.

Ulterior, poți aborda subiectul tarifelor, astfel fotograful îți va oferi diverse pachete din care tu să alegi, în funcție de nevoile, dorințele și bugetul pe care îl ai.

Stabilește data livrării fotografiilor

Timpul în care fotograful selectează și editează pozele poate fi destul de lung, luând în considerare că nu lucrează doar pentru o nuntă pe lună. Este important să ai răbdare și să fii înțelegător și nu uita să îi comunici data în care îți dorești să primești pozele. Pentru a nu îți face griji că nu vei primi pozele în termen, treceți această data în contract, astfel vei avea garanția că fotografiile vor fi livrate la timp.

Este ușor să găsești un fotograf pentru nunta visurilor tale, internetul este plin cu oferte, tot ce trebuie să faci este să descoperi fotograful potrivit nevoilor tale.  Dacă ai impresia că acest lucru va fi un impediment în a face cea mai bună alegere, noi te contrazicem. Folosește multitudinea de variante pentru a  compara fotografiile, prețurile, condițiile și neapărat recenziile.

Dacă ai început pregătirile pentru marele eveniment și ești în căutarea unei rochii de mireasă și a unui fotograf profesionist, avem o veste bună. La achiziționarea pachetului nostru complet rochie de mireasă + servicii foto-video beneficiezi de o reducere de preț. Pentru mai multe multe detalii și pentru a vedea care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi, contactează-ne la numărul de telefon 0770628254 și vino să scriem împreună povestea voastră de dragoste.

 

Ne dorim ca aceste informații să îți fie de folos în a găsi cel mai potrivit fotograf pentru evenimentul mult așteptat, astfel, de fiecare data când privești acele fotografii să retrăiești fiecare moment unic și special din ziua nunții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *