Când încep căutările pentru rochia de mireasă?

De ce este important să căutăm rochia de mireasă înainte cu câteva luni de ziua nunții?

Ziua nunții este un moment la care toate visăm de mult timp, unele chiar de când eram la grădiniță și ne lăsam fermecate de poveștile cu prinți și prințese, iar balul din poveste este o metaforă pentru ziua aceasta specială în care prințul spune DA (doar pentru tine).Ca și-n povești, toată atenția este asupra ta, tu ești personajul principal, astfel încât suntem siguri de faptul că îți dorești să te prezinți cel puțin perfect, perfect pentru tine.Pornind de la unul dintre articolele anterioare, în care am vorbit despre tipurile de rochii de mireasă în funcție de siluetă, dorim să îți împărtășim motivele pentru care este important să îți alegi rochia de mireasă din timp. În caz că nu ai citit încă acel articol, îți recomandăm să o faci pentru a înțelege mai bine întreg procesul de achiziție – îl găsești aici.

Analiza opțiunilor și bugetul

În fiecare an designerii lansează modele noi, astfel încât poți alege din mii de modele actuale pentru perioada în care vei avea nunta.Căutarea rochiei de mireasă este indicat să o începi cu 10 luni înainte de eveniment.Studiază ofertele saloanelor de rochii de mireasă, showroom-uri, târguri de nunți și magazine, astfel încât să găsești cea mai bună ofertă calitate/preț.

Stabilește-ți un buget realist pentru rochia de mireasă, având în vedere că în prețul rochiei nu intră accesoriile.

Ideal este să comunici consultantului vestimentar despre bugetul pe care îl ai la dispoziție, astfel, în funcție de acesta și model, vei proba doar rochiile care se pliază nevoilor tale. Desigur, poți jongla cu sumele, însă nu te îndepărta prea tare de la planul inițial.

Alegerea rochiei de mireasă

În general, viitoarele mirese pot beneficia de o reducere la rochiile de mireasă existente pe stoc, însă nu te încurajăm să te bazezi pe acest mic beneficiu deoarece, de cele mai multe ori, aceste rochii nu se potrivesc cu dimensiunea corpului, iar designul și stilul poate nu te avantajează. Modificările majore impun costuri adiționale mari. Atunci când simți nevoia să schimbi prea mult la rochia de mireasă, ar fi mai bine să alegi alt model, unul mai apropiat cerințelor tale.Probează modele diferite de rochii, lasă-te surprinsă să descoperi stiluri pe care nu le-ai luat în calcul și care s-ar putea să ți se potrivească de minune.

Timpul de așteptare

Comanda rochiei de mireasă trebuie să o plasezi cu cel puțin 3 luni înainte de nuntă. Unele modele necesită chiar între 3-6 luni de lucru.Timpul necesar de construcție a rochiei depinde de materialul, dantela, broderia, stilul și forma pe care o alegi. O rochie de lux necesită tehnici de lucru complicate, astfel încât poate dura și până la 7 luni construcția ei.Pe lângă acest aspect, nu uita că trebuie să iei în considerare și durata transportului până când comanda ajunge la tine.Desigur, pe piață sunt și modele mai simple care pot fi create în 3 săptămâni, maxim 2 luni, însă depinde de tine și de cum arată rochia visurilor tale.

Proba și retușul

Este important să iei în considerare timpul necesar probelor și ajustării rochiei de mireasă. Rar o mireasă are o potrivire perfectă cu dimensiunile rochiei, iar acest aspect nu este valabil la orice comandă.De cele mai multe ori, rochia necesită mici modificări precum scurtarea sau strâmtarea diferitelor porțiuni.

În general, retușurile sunt incluse în prețul rochiei de mireasă, indiferent dacă este realizată la comandă sau este achiziționată de pe stoc.

Ideal este să ai la dispoziție 2-4 săptămâni între data nunții și momentul în care este livrată rochia, deoarece atelierul de croitorie are nevoie de timp pentru a realiza ultimele retușuri, astfel încât rochia să arate spectaculos pe tine.

Contratimp

Alegerea făcută sub presiunea timpului nu este indicată deoarece consilierii, designerii și atelierul de croitorie sunt încărcați cu comenzi, astfel încât rochia de mireasă nu se poate realiza de la o săptămănă la alta, indiferent cât de simplă o alegi.În saloanele și magazinele de specialitate, în funcție de model, poți beneficia de reducere, însă nu este recomandat să te bazezi pe această variantă, deoarece măsura rochiei de mireasă poate să fie mică, iar stilul și designul să nu ți se potrivească.

În concluzie, pentru a nu avea parte de emoții puternice în săptămâna dinaintea nunții, recomandăm cu căldură să începi din timp călătoria prin saloanele cu rochii de mireasă.

 

Lorys Wedding Dress îți pune la dispoziție o varietate de rochii de mireasă, din care poți alege cu încredere modelul potrivit pentru tine. Te așteptăm fie în magazinul nostru fizic, situat pe Bulevardul București, nr 14, Baia Mare, sau poți face achiziția direct de pe website.

 

Ne dorim ca acest articol să îți fie de ajutor în organizarea timpului și în ceea ce privește alegerea rochie de mireasă perfecte.

Sperăm că aceste informații îți sunt de ajutor și ne dorim să găsești rochia care te va complimenta în ziua nunții tale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *