Meniul din seara nunții

Zona gastronomică s-a transformat considerabil în ultimii 5 ani. În cadrul evenimentelor tradiționale, meniurile au devenit complexe, diversificate și foarte colorate.

Meniul complet la o nuntă presupune ca fiecare rând de servire să conțină mâncare vegetariană și rețete cu carne de pește, vită, rață, porc sau curcan.

 

Unii invitați au sensibilități culinare, astfel încât este necesar să te asiguri că ai de oferit și produse fără gluten, pentru a satisface nevoile tuturor.

 

În anul 2023, meniurile nu sunt neapărat sofisticate, ci mai degrabă minimalistă în prezentare și concentrată în arome. Farfuriile sunt colorate și atrăgătoare, scopul fiind degustarea, nu supraîncărcarea. Un meniu modern, sănătos și sustenabil este creat din 4 serviri:

1. Gustare sănătoasă

Pentru acest tip de servire, platourile cu fructe aranjate sub diverse forme, pot reprezenta o gustare dulce, fresh și sănătoasă. Indiferent de anotimp, fructele sunt apreciate pentru explozia coloristică, gusturile diverse, texturile diferite și mai ales pentru senzația de prospețime pe care o oferă. Indiferent că este pentru poftă sau foame, fructele au un efect pozitiv atât asupra corpului cât și asupra stării de spirit.

1. Degustare

Cel mai popular aperitiv este cel sub formă de bufet suedez și este necesar să conțină multiple feluri de brânzeturi, mezeluri, legume și semințe.

 

Aperitivul reprezintă o gustare consistentă înainte de felul principal, iar ca un mic sfat, cu siguranță invitații tăi ar aprecia dacă ai alege o prezentarea creativă a acestuia

3. Main Course

Unul dintre cele mai importante momente pe partea gastronomică, este felul principal din meniul nunții.

Este important ca farfuria să fie colorată și elegantă în design, conținutul acesteia rămânând la alegerea ta.

Cu intenția de a te inspiră îți recomandăm câteva variante rafinate de main course.

 • Pui prăjit cu ierburi și orez cu caise proaspete
 • Brânză cu homar îmbrăcat în mac
 • Mușchi de porc/vită prăjit cu felii de mere sotate

 

Mâncarea vegetariană este necesar să fie prezentă în farfuriile invitațiilor, unele persoane țin diverse diete, altele au scos pur și simplu carnea din alimentația zilnică.

Pentru a mulțumii papilele gustative ale invitaților este nevoie de diversitate și flexibilitate în meniu. Uite câteva idei care să te inspire:

 • Salată de păstârnac prăjit cu linte și varză roșie într-un dressing de muștar cu miere
 • Vinete prăjite cu Harissa-Tahini și legume de sezon
 • Pilaf de vinete/dovlecel cu caise și migdale
 • Paste de primăvară
Previous
Next

4. Desert

O bucurie pentru suflet, momentul așteptat de toți invitații, desertul reprezintă un moment de explozie și bucurie datorită aromelor, texturilor, culorilor și gusturilor dulci și atrăgătoare.

Iar ca un mic secret pentru tine, să știi că diversitatea câștigă și în această arie a deserturilor. Câteva exemple perfecte pe care le poți introduce în meniul nunții tale sunt:

 • Macarons
 • Mini tort monogramă
 • Tartalete
 • Tarte cu fructe
 • Perete cu gogoși

Bauturi

Și uite că am ajuns și aici. Pentru  diversitate și în materie de băuturi răcoritoare și alcoolice, recomandăm o analiză a meniurilor de mâncare pe care le alegi, deoarece combinația trebuie să dea o stare de spirit bună invitaților tăi.

 

O idee tot mai întâlnită în ultimii ani, este varianta de a opta și pentru o  gamă de băuturi răcoritoare naturale introducând limonada cu diverse arome, pe lângă sucurile carbogazoase și băuturile alcoolice. 

Previous
Next

Concluzie

Meniul din seara nunții reprezintă un mod de a încânta și surprinde oaspeții, creând amintiri gustoase care vor rămâne în inimile și palaturile lor mult timp după eveniment. Astfel, îți poți asigura că fiecare moment al nunții tale va fi plin de bucurie și satisfacție, oferindu-le invitaților o experiență culinară de neuitat.

 

Deci, alege cu încredere meniul care reflectă gusturile și preferințele voastre, și bucurați-vă de o seară memorabilă înconjurată de mâncare delicioasă, băuturi răcoritoare și momente de bucurie împărtășite alături de cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *